Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΤΟ SURVIVOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ… ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ σπάει κάθε μέρα ρεκόρ τηλεθέασης το περίφημο Survivor και ακόμα και σοβαρές ιστοσελίδες αναφέρονται και σχολιάζουν τις εξελίξεις σε αυτή την… «τιτανομαχία» υπό την τουρκική αιγίδα και τουρκική καθοδήγηση, ιδού ποια είναι η σημερινή Ελλάδα του Survivor.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ξεπέρασαν τους 600.000 οι ασθενείς που υποφέρουν από κατάθλιψη στην Ελλάδα, ενώ μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που αγγίζει το 35% εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας και των Μνημονίων.

Στη χώρα μας, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία για το 2016, από τους σχετικούς κωδικούς συνταγογράφησης (ICD-10), οι ασθενείς άγγιξαν τους 634.126 συμπολίτες μας και γράφτηκαν 3.101.164 αντίστοιχες ιατρικές συνταγές.
Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών, (κατά 35%), εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ενώ από το 2012 και μετά τα ποσοστά των ακούσιων νοσηλειών (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) αυξάνονται ραγδαία, φτάνοντας από 56,6% το 2012 σε 74,5% το 2014.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ακόμα και Μεγάλη Εβδομάδα να παρακολουθείτε το… Survivor από το γνωστό κανάλι της μνημονιακής κατοχής.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιες είναι οι σοβαρές ιστοσελίδες που κάνουν αναφορά στο survivor;; Το olympia .gr του Καμμένου που στηρίζει μνημόνια και δεν γουστάρει τον Αλαφούζο?

    Και ναι, βλεπουμε survivor, τι άλλο να δούμε?? Τα νέα μέτρα του Tσίπρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.