Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ρωσική φρεγάτα κατευθύνεται προς τα αμερικανικά σκάφη που εκτόξευσαν τους Tomahawk! ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΤΗΝ «ADMIRAL GRIGOROVICH» ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

του Πάνου Σπαγόπουλου

Τη νεότερη φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας την“Admiral Grigorovich”  στέλνει το ρωσικό Ναυτικό στην περιοχή που πλέουν τα δύο αμερικανικά σκάφη κλάσης Αrleigh Βurke νότια της Κρήτης όπως αναφέρει το αμερικανικό FoxNews.

Από την πλευρά τους τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η φρεγάτα θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ρωσική βάση που βρίσκεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Η ρωσική φρεγάτα απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ, όπου ολοκλήρωσε την διαδικασία ανεφοδιασμού της μετά τη συμμετοχή της σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με τουρκικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

Η κλάση “Admiral Grigorovich” πρόκειται για μια από τις νεότερες  του ρωσικού Ναυτικού και είναι ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις σε σχετικά κλειστές θάλασσες αλλά και στο περιβάλλον της Μεσογείου. Μέχρι στιγμής για το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν παραδοθεί δύο σκάφη ενώ υπολείπεται η παράδοση ενός ακόμη.

Η “Admiral Grigorovich” έχει κανονικό εκτόπισμα 3,260 τόνων και μέγιστο που φτάνει τους 4.036 τόνους.

Το μήκος της ανέρχεται στα 124,8 μέτρα, πλάτος 15,2 μέτρα και βύθισμα 4,2 μ.

Η πρόωση του σκάφους είναι τύπου COGAG ο οποίος είναι συνδυασμός δύο αεριοστρόβιλων οι οποίοι κινούν μια προπέλα.

Κάθε ένας από τους αεριοστρόβιλους μπορεί να κινήσει την προπέλα μόνος του ή σε συνδυασμό με τον δεύτερο.

Βασικός εκτοξευτής όπλων των φρεγατών κλάσης “Grigorovich” είναι ο οκταπλός κάθετος εκτοξευτής 3S-14E  ο οποίος μπορεί να φέρει είτε βλήματα Kalibr είτε βλήματα 3M55 Oniks.

Τα βλήματα Kalibr μπορούν να χρησιμοποιούνται από μια πληθώρα μέσων όπως σκάφη επιφανείας, παράκτιες συστοιχίες, υποβρύχια αλλά και εμπορικά κοντέινερ και τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία Novator.

To Kalibr αφορά τα βλήματα που παράγονται για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και το Klub τα βλήματα που προορίζονται για εξαγωγές. Ο πύραυλος είναι αρθρωτής διάταξης και παράγεται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις: Δύο εναντίον σκαφών επιφανείας, μια για επίθεση εναντίον στόχων εδάφους και δυο εναντίον υποβρυχίων.

Το βλήμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διαθέτει κοινά μέρη με τις εκδόσεις που εκτοξεύονται από σκάφη επιφανείας και από υποβρύχια, αλλά υπάρχουν και διαφορετικά εξαρτήματα όπως για παράδειγμα ο πυραυλοκινητήρας.

Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί από μια σειρά εκτοξευτών όπως κάθετοι, υπό κλίση ή και μέσα από κοντέινερ.

Τόσο τα βλήματα 3M-54 όσο και οι εξαγωγικές εκδόσεις (3M-54E/3M-54TE) αναπτύσσουν υποηχητική ταχύτητα στο αρχικό στάδιο της πτήσης, στη συνέχεια όμως μεταπηδούν σε υπερηχητική ταχύτητα καθώς πλησιάζουν στο στόχο τους, ενώ θεωρείται πως είναι ικανά να πραγματοποιούν ελιγμούς κατά τη διάρκεια της τελικής προσβολής, για αποφυγή των αντιπυραυλικών συστημάτων, όταν ο στόχος είναι πλοίο, είτε για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του πλήγματος όταν ο στόχος είναι εγκατάσταση στο έδαφος.

Η καθοδήγηση του βλήματος γίνεται μέσω αδρανειακού συστήματος ναυτιλίας με την βοήθεια του δορυφορικού GLONASS και η τελική φάση της προσβολής με τη χρήση  ενεργού ραντάρ.

Fox has learned a Russian warship has entered eastern Mediterranean heading toward 2 US Navy destroyers that launched airstrikes last night


 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.