Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η Τουρκία ζητά από την Αλβανία να κλείσει 12 σχολεία του Φετουλάχ Γκιουλέν


Μάιος 14, 2017. 22:01
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu,  ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αλβανία, Χινταγέτ Μπαϊρακτάρ, ανέφερε ότι η «τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν» - FETÖ, έχει μια ισχυρή παρουσία στην Αλβανία μέσω των σχολείων που λειτουργούν στη χώρα αυτή.

Είπε ότι η FETÖ  έχει επωφεληθεί από το κενό στην εκπαίδευση στην Αλβανία,  που ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης του κομμουνισμού το 1992.
Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε ότι η FETÖ  λειτουργεί στην Αλβανία, 12 σχολεία. «Πέντε από αυτά είναι θρησκευτικές σχολές «Imam Hatip», δύο είναι πανεπιστήμια και τα υπόλοιπα είναι κανονικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.
Πρόσθεσε ότι η FETÖ έχει κάνει πολλές προσπάθειες να καθιερωθεί στα Βαλκάνια και την Αλβανία.
Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ακόμη ότι η FETÖ ελέγχει συνδικαλιστικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, νοσοκομεία και θρησκευτικά ιδρύματα στην Αλβανία.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι τα μέλη της FETÖ προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις με επιρροή σε κύκλους και να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο.
«Η FETÖ κάνει παράνομη δουλειά στην Αλβανία, κρύβεται κάτω από την κάλυψη της εκπαίδευσης, είναι μια οργάνωση συνωμοσιών εναντίον εκείνων που δεν τους αρέσει», είπε χαρακτηριστικά, στο Anadolu.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.