Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Συναγερμός: Το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στη Ελλάδα είναι μια 15χρονη ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Το άρρωστο διαδικτυακό «παιχνίδι» «Μπλε Φάλαινα» που είναι υπεύθυνο για αυτοτραυματισμούς και σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και για αυτοχειρία κατέγραψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού. 

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
Το παίγνιο αυτό απειλεί τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. 
Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.
Διεξάγει έρευνα η Ασφάλεια Κατερίνης που ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε σε κοινωνικά δίκτυα και της έδινε οδηγίες και με ποιο τρόπο επέλεξε να αυτοτραυματιστεί.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα άρρωστο εφεύρημα διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να  περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες.
Οι άγνωστοι συνομιλητές τους απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι και τα οδηγούν στην καταστροφή τους.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα».
Από τις Αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για το επικίνδυνο παιχνίδι. Είναι το πρώτο κρούσμα που καταγράφεται στην Ελλάδα και διαμέσουν του μιμητισμού υπάρχουν φόβοι διάδοσης του.

 pronews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 http://kseskartarisma.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%A0%CE%9B%CE%95%20%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%91

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.