Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ένα εκατομμύριο νεκροί και 1 τρισ. $ το κόστος ενός δεύτερου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο


Ενα εκατομμύριο άνθρωποι θα σκοτωθούν στην κορεατική χερσόνησο κι ένα τρισ. δολάρια θα ξοδευτούν αν ο Ν.Τραμπ αποφασίσει τελικά να ξεκινήσει έναν δεύτερο πόλεμο με αντίπαλο εκ νέου την Βόρεια Κορέα.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο πόλεμο του 1950-53 είχαν σκοτωθεί πάνω απο 3.000.000 άνθρωποι....
δημιουργώντας την χαρακτηριστική φράση «θα γίνει της Κορέας».

Έναν πόλεμο στον οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα και το εκστρατευτικό της σώμα έγραψε σελίδες ηρωισμού και δόξας.

Ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο, προσπαθούν να μετρήσουν το κόστος μια νέας σύγκρουσης και σε χρήματα και σε ζζωές.

Με τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, να αποτελεί τη βάση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο πολεμοχαρής ηγέτης της Βόρειας Κορέας δείχνει τα δόντια του κάνοντας τη μία επίδειξη ισχύος μετά την άλλη. Προφανώς, βέβαια, δεν έχει καταφέρει να... τρομάξει τον Τραμπ, που τον απειλεί με κυρώσεις.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να «παίζει» ο Κιμ με το πυροβολικό του, δεν θέλει όμως οι αμερικανικοί δορυφόροι να καταγράφουν εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων και πυρηνικές δοκιμές.

Μόλις κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι θα προχωρήσει στην έκτη συνεχόμενη πυρηνική δοκιμή, η πρέσβης της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Εθνη, Νίκι Χέιλι, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αντίποινα.

Ο ναύαρχος Χάρις πήρε εντολή να στείλει τον στόλο στην περιοχή, ενώ στην Ουάσινγκτον οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας ενημέρωσαν το Κογκρέσο και τη Γερουσία. Η ανάλυση του αμερικανικού περιοδικού «Newsweek» εξηγεί πώς θα ήταν ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Η Β. Κορέα έχει αναπτύξει με αξιοσημείωτη πρόοδο στους βαλλιστικούς πυραύλους, εξέλιξη που καθιστά την Ιαπωνία εξαιρετικά ευάλωτη.

Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ζουν περίπου 54.000 Αμερικανοί στρατιώτες, κάτι που σημαίνει ότι θα αποτελέσει τον πρώτο στόχο της Β. Κορέας σε περίπτωση που ξεκινήσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.

Το πολεμικό όραμα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Με βάση το πολεμικό όραμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως εξηγεί το «Newsweek», στόχος της Πιονγιάνγκ είναι να καταλάβει τη Ν. Κορέα σε μία εβδομάδα χρησιμοποιώντας ασύμμετρα μέσα, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων και πυραύλων. Το σενάριο της επανένωσης της διαιρεμένης χώρας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνει κουμάντο μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο να φαντάζει απίστευτο, όμως για τον ηγέτη της Β. Κορέας είναι όνειρο ζωής.

Και πώς θα το πετύχει; Βάζοντας μπρος την πολεμική του μηχανή, η οποία περιλαμβάνει 660.000 στρατιώτες, και εφαρμόζοντας την πιο αποτελεσματική μέθοδο: τον εκβιασμό. Υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος της Β. Κορέας, που αυτομόλησε στη Σεούλ με το ψευδώνυμο «Tσαν», ισχυρίζεται ότι επιδίωξη του βορειοκορεατικού καθεστώτος είναι να ολοκληρώσει την κατάκτηση προτού αναπτυχθούν στη περιοχή αμερικανικές ενισχύσεις από την Ιαπωνία και άλλες χώρες. Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει τετελεσμένο.

Η κατάληψη της Ν. Κορέας, όπως αναφέρει ο «Τσαν» στο βιβλίο του «Ενα απίστευτο κράτος» (An Impossible State), θα μπορούσε να ξεκινήσει τρομοκρατώντας τον πληθυσμό της Σεούλ με πυρηνικά και χημικά όπλα. «O εφοδιασμός με χημικά 600 πυραύλων Scud που θα μπορούσαν να πλήξουν όλα τα αεροδρόμια της Ν. Κορέας, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια θα καθιστούσε αδύνατη τη διαφυγή των πολιτών.

Επιπλέον, ο εφοδιασμός μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων με χημικές πολεμικές κεφαλές που θα είχαν στόχο να πλήξουν την Ιαπωνία θα καθυστερούσε τη ροή των αμερικανικών ενισχύσεων», εξηγεί ο συγγραφέας.

Αν και οι πολίτες στην πρωτεύουσα δεν αναζητούν καταφύγια προκειμένου να είναι ασφαλείς σε περίπτωση που η Β. Κορέα αρχίσει να τους βομβαρδίζει, οι κάτοικοι της Σεούλ γνωρίζουν ότι ένα βλήμα πυροβολικού που εκτοξεύεται από τις δυνάμεις της Πιονγιάνγκ μπορεί να πλήξει την πρωτεύουσα της Ν. Κορέας σε 45 δευτερόλεπτα!
Η υπομονή των ΗΠΑ εξαντλείται

Μέρος του οπλισμού και των πυρομαχικών των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα είναι παρωχημένο, αλλά οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή θεωρούνται αξιόμαχες. Ειδικά μετά την προσθήκη των αεροπλανοφόρων του στόλου και των συστημάτων αντιαεροπορικών επιθέσεων.

Μετά την εκλογή του, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα εξωτερικής πολιτικής που τον πλαισιώνει κλιμάκωσαν τη ρητορική τους έναντι της Πιονγιάνγκ, επιμένοντας ότι η υπομονή της Ουάσινγκτον για το πυρηνικό της πρόγραμμα εξαντλείται. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης του Κιμ Γιουνγκ Ουν, η Πιονγιάνγκ έχει ήδη εκτοξεύσει 66 πυραύλους, διπλάσιο αριθμό απ’ αυτόν που είχε εκτοξεύσει ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, κατά τη διάρκεια των 17 ετών που ήταν στην εξουσία. Το καθεστώς του «Xοντρού Κιμ του τρίτου», όπως τον αποκαλούν τα δυτικά ΜΜΕ, έχει αναπτύξει με γρήγορους ρυθμούς το πυραυλικό του σύστημα.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εντυπωσιακές στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από την πόλη Ουονσάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.