Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕ ΤΟ (4ο) ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Πέρασε το νέο πολυνομοσχέδιο με «ναι σε όλα» από 153 ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

vouli Μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, πέρασε με το 4ο ουσιαστικά μνημόνιο με 153 «ναι σε όλα» από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων.
Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων , 1, 2, 10, 15 και 163.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνουν ότι, «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία». Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πριν την ψηφοφορία σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ αποδόσιμε το αφήγημα της κυβέρνησης για τα αντίμετρα, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψευδοπροφήτη και ότι κοντεύει να γίνει γραφικός ζητώντας συνέχεια εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.