Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Χίο: Λαθρομετανάστες χώρισαν το νησί σε «περιοχές» και εγκληματούν


Όταν ακόμη και μια κατεξοχήν καθεστωτική εφημερίδα, με σαφέστατα «αντιρατσιστική» γραμμή, αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι οι λαθρομετανάστες κάνουν ό,τι θέλουν σε νησί της Ελλάδος όπου μπήκαν παράνομα, τότε αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε το πόσο τραγική είναι πλέον η κατάσταση στον τομέα της λαθρομετανάστευσης.

Ο λόγος για την «Καθημερινή», η οποία υπό τον τίτλο “Οι μετανάστες χώρισαν τη Χίο σε «περιοχές»” και υπότιτλο “Εκτός ελέγχου οδεύει η κατάσταση” αναφέρει, μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Έκρηξη σοβαρών επεισοδίων ανά πάσα στιγμή αναμένουν οι αστυνομικές αρχές στη Χίο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί δυναμική συγκρούσεων. Στο νησί ομάδες μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων «χωρίζουν» περιοχές κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η Χίος είναι πλέον ο κύριος προορισμός των μεταναστών που περνούν στο Αιγαίο”. […]

“Την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Τετάρτη, επεισόδια προκλήθηκαν στο hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αραβόφωνοι και Αφγανοί, περίπου 60 άτομα, ενεπλάκησαν σε πετροπόλεμο. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο όταν αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο hotspot και πραγματοποίησαν προσαγωγές, ενώ ένας αλλοδαπός τελικά συνελήφθη. Ωστόσο την επόμενη ημέρα, αργά το απόγευμα, νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 ατόμων και την προσαγωγή 12.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα μεταναστών επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν Σύρο στο πόδι. Στη συνέχεια ομάδες μεταναστών από τον καταυλισμό της Σούδας οργανώθηκαν για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους στη ΒΙ.ΑΛ.
Τις επόμενες ώρες ο καταυλισμός της Σούδας, το hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και το κέντρο της πόλης αποκλείστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (έχουν μεταβεί στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα) ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις.
Την ίδια στιγμή κάτοικοι της Χίου καταγγέλλουν ότι νεαροί μετανάστες μιλούν προκλητικά σε κοπέλες του νησιού, με αποτέλεσμα μικροεπεισόδια με νεαρούς Χιώτες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα μέρη και εκφοβίζουν με προπηλακισμούς όσους θεωρούν ότι «μπαίνουν στην περιοχή τους», κυρίως αλλοδαπούς. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένες για την κλιμάκωση της έντασης και τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της πόλης”.

Φυσικά, για τους ανθέλληνες σαν τον Μουίζνιεκς και τους εγχώριους «αλληλέγγυους», «αντιρατσιστές», «ανθρωπιστές», όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σημασία, με την χιλιομασημένη «κασέτα» να παίζει το ίδιο «τραγούδι» σε μόνιμη βάση. Δηλαδή, οι «κακοί Έλληνες», που φέρονται βάναυσα στους «καλούς πρόσφυγες».

Οι παρενοχλήσεις σε κοπέλες της Χίου και οι άλλες προκλήσεις των λαθρομεταναστών είναι σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Και βεβαίως, η όλη πολιτική που ακολουθείται αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.