Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο άντρας ΧΩΡΙΣ πρόσωπο, έκανε μεταμόσχευση και έμαθε να φιλάει ξανά - Δείτε πως είναι πλέον ΦΩΤΟΣ


Η ιστορία του είχε συγκλονίσει τον κόσμο, όταν το 2012 υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση προσώπου, ενώ
δύο χρόνια αργότερα έγινε εξώφυλλο στο ανδρικό περιοδικό GQ ως ένα από τα θαύματα της ιατρικής. Ο 39χρονος σήμερα Ρίτσαρντ Λι Νόρις έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αφού γνώρισε την 43χρονη Μέλανι Σόλις, με την οποία ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα.


«Έπρεπε να μάθω να φιλάω ξανά» λέει ο ίδιος περιγράφοντας με λίγες λέξεις πώς η ζωή του άλλαξε ολοκληρωτικά κι άρχισε ουσιαστικά από την αρχή μετά την μεταμόσχευση προσώπου στην οποία υποβλήθηκε.


Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Έχασε έτσι πάνω από το μισό του πρόσωπο και όπως εξομολογείται ο ίδιος: «"Έσπαγαν" το λαιμό τους για να με κοιτάξουν οι άνθρωποι στο δρόμο». Απέφευγε να κυκλοφορεί στη διάρκεια της μέρας και για πολλά χρόνια έμεινε κλεισμένος στο σπίτι. Το 2012 όμως, δέχθηκε να δοκιμάσει κάτι πρωτοποριακό: Θα έκανε την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση πρόσωπου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, μια διαδικασία 36 ωρών, με τη συμμετοχή 150 γιατρών και νοσοκόμων στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, η οποία είχε ποσοστό επιβιώσης του ασθενή μόνο κατά 50%. Η μεταμόσχευση περιελάμβανε ιστούς από το λαιμό έως το τριχωτό της κεφαλής, καθώς και την άνω και κάτω γνάθο, τα δόντια και ένα τμήμα της γλώσσας.


Σήμερα, δύο χρόνια μετά το «ιατρικό θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, ο Ρίτσαρντ έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Γνώρισε την 43χρονη Μέλανι Σόλις, η οποία ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω email, όταν διάβασε κάπου την ιστορία του. Συναντήθηκαν από κοντά, ερωτεύθηκαν και είναι πλέον μαζί. «Τα μάτια του και το χαμόγελό του με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή» λέει εκείνη και συμπληρώνει «τα φιλιά ήταν ένας τομέας που έπρεπε να κάνουμε πολύ εξάσκηση, γιατί ο Ρίτσαρντ δεν μπορεί να σουφρώσει τα χείλη».


Ο Ρίτσαρντ συμπληρώνει: «Δεν έχω μετανοιώσει καθόλου για ό,τι έγινε, ειδικά τώρα που γνώρισα τη Μέλανι. Οι άνθρωποι εστιάζουν πολύ στην εξωτερική εμφάνιση και μπορούν να γίνουν πολύ επιφανειακοί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.