Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνέδριο για γκέι πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΕΚΕΙ ΦΩΤΟΣ

Συνέδριο για γκέι πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα [εικόνες]
Διεθνές συνέδριο με θέμα «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες: Η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»,διοργανώνεται σήμερα, από το πρωί, στην Αθήνα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου “EpsiLon: Equipping Professionals for Supporting LGBT Refugees”, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την έναρξη εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που απηύθυναν ή θα απευθύνουν χαιρετισμό είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας , η   Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα,  και από το Δήμο Αθηναίων, η  Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, καθώς και ο ς Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν παρουσιάσεις για την κατάσταση των ΛΟΑΤ προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και στη Νορβηγία από την  Ελένη Πετράκη του Γραφείυ Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης της Υπηρεσίας Ασύλου και από την  Monica Strand Korgerud, ακτιβίστρια ΛΟΑΤ.
Ακολούθως, θα γίνει παρουσίαση του έργου “EpsiLon” από την κα Rosa Heimer, Equalities Project Coordinator του Διεθνούς Ινστιτούτου IARS (Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και των αποτελεσμάτων της έρευνας «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και την Ελλάδα» από τους εταίρους του Έργου.
Θα ακολουθήσουν δύο πάνελ ομιλητών· το πρώτο με θέμα «Υποδοχή και Υποστήριξη ΛΟΑΤ Προσφύγων και Μεταναστών» με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Σωματείο Υποστήριξης Διευμφυλικών και τις οργανώσεις Colour Youth, Praksis, Solidarity Now, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και LGBT Asylum Support Foundation.
Στο δεύτερο πάνελ ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες θα μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες.


Φωτογραφίες: Eurokinissi

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.