Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Κωνσταντινούπολη: Δολοφονήθηκε πρόεδρος αντιπολιτευτικής τηλεόρασης του Ιράν

Ο πρόεδρος ιρανικής αντιπολιτευτικής τηλεόρασης, ο Σαέντ Καρίμιαν πυροβολήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Ο Καρίμιαν, πρόεδρος του δορυφορικού καναλιού «Gem TV» που εκπέμπεται στην περσική γλώσσα και αντιπολιτεύεται  το καθεστώς του Ιράν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.
 
Μαζί με τον Καρίμιαν που έχει υπηκοότητα βρετανική και είχε καταδικασθεί στο παρελθόν από το Ιράν ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, σκοτώθηκε και ο συνεργάτης του από το Κουβέιτ, όπως δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Daily News».
Η εγκληματική πράξη έγινε στο βόρειο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο το βράδυ. Μασκοφόροι άνδρες από ένα τζιπ μαύρου χρώματος πλησίασαν το όχημα του Ιρανού αντιπολιτευτή και πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητο σκοτώνοντας επί τόπου τον  Καρίμιαν, ενώ ο συνάδελφός του πέθανε στο νοσοκομείο.
Το μαύρο τζιπ των δραστών βρέθηκε αργότερα καμένο δέκα χιλιόμετρα από τον τόπο του εγκλήματος.
Δικαστήριο της Τεχεράνης καταδίκασε ερήμην τον Καρίμιαν για «διάδοση προπαγάνδας εναντίον του Ιράν».
Συγγενείς του δολοφονηθέντος μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης (είχε συνολικά 17 κανάλια), δήλωσαν στο BBC ότι οι ελάμβανε απειλές από τις ιρανικές αρχές τους τρεις τελευταίους μήνες και σχεδίαζε να επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο.
 
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.