Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τα σχέδια των Κινέζων για την ελληνική κρουαζιέρα



"Θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά ένα μαργαριτάρι για τη Μεσόγειο. Ένα μεγάλο προορισμό κρουαζιέρας". Με αυτά τα λόγια ο Deng Yu, βοηθός διευθύνοντος συμβούλου, PPA, China Shipping, έδωσε το στίγμα των μελλοντικών σχεδίων για την ανάπτυξη της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στην κινεζική αγορά, μετά και την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco.


Ο τομέας της κρουαζιέρας βρέθηκε στο επίκεντρο του 4ου Ελληνοκινεζικού συνεδρίου επιχειρηματικότητας "Μία ζώνη, ένας δρόμος". Ο κ. Yu αναφέρθηκε στα σχέδια της Cosco για τη δημιουργία προβλήτα κρουαζιέρας, τις επισκευές πλοίων και τη δημιουργία κέντρου logistics στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Γιώργος Παπασταματίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FORTHcrs αναφέρθηκε στα νέα τεχνολογικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διευκόλυνση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των τουριστών.

Από την πλευρά του, ο Li Ang, αντιπρόεδρος της Greek Overseas Chinese Association μίλησε για τη σημαντική άνοδο που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η άνοδος του εξερχόμενου τουρισμού από την Κίνα, καθώς και οι καταναλωτικές δαπάνες των Κινέζων τουριστών, ειδικά για επώνυμες μάρκες.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Dogus Hellas Γιώργος Κώτσαλος που αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Αθήνας και του Αργοσαρωνικού ως city break προορισμός. Τέλος ο Xu Chang Cheng, γενικός διευθυντής Zhenlei marble stone import and export company τόνισε τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αφορμή και την εξαγωγή ελληνικού μαρμάρου στην Κίνα.

Β. Κουρλιμπίνη
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.