Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Εδώ και δύο χρόνια, από το 2015 ήδη, όταν η Μέρκελ ξεκίνησε την πολιτική ανοιχτών συνόρων της, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή, οι αξιωματούχοι της πόλης Αμβούργο αποφάσισαν να κατάσχουν εμπορικά ακίνητα μετατρέποντας τα σε καταφύγια για τους μετανάστες.

Σε μια απρόσμενη κίνηση, οι αρχές του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Γερμανία, κατέσχεσαν έξι οικιστικές μονάδες στα περίχωρα της περιοχής Χανν, μια συνοικία κοντά στο κέντρο της πόλης.
Οι οικιστικές αυτές μονάδες που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη όχι μόνο θα κατασχεθούν, αλλά σύμφωνα με την επαρχιακή εκπρόσωπο Σορίνα Βάιλαντ, (Sorina Weiland), ο ιδιοκτήτης αυτός θα χρεωθεί όλα τα έξοδα για την ανακαίνισή τους και την ενοικίασή τους σε λαθρο.
Φυσικά δεν ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν σέβονται τους ευρωπαϊκούς νόμους καθώς και τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες. Στη Γαλλία για παράδειγμα, στο Παρίσι ομάδες μουσουλμάνων επανειλημμένα επιτίθενται σε μοναχικούς λευκούς άντρες στο σταθμό του μετρό.
Από τις 700.000 οικιστικές μονάδες του Αμβούργου, καθώς 1.000 με 5.000 είναι ανοίκιαστες, θα ασκηθεί πίεση στους ιδιοκτήτες για παροχή των οικιών αυτών στην κυβέρνηση προς ενοικίαση στους λαθρο.
Μια Γερμανίδα γυναίκα, η Gabrielle Keller, έχει εκδιωχτεί από το σπίτι της στην κωμόπολη του Eschbach όπου διέμενε για 16 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για τη φιλοξενία μουσουλμάνων λαθρο.

Η Γερμανίδα γυναίκα Gabrielle Keller
Η περίπτωση της είχε ακολουθήσει αυτή της 51χρονης νοσοκόμας Bettina Halbey, η οποία μετατοπίστηκε από το σπίτι της την πόλη Nieheim για τον ίδιο σκοπό.

 https://www.liveleak.com/view?i=a65_1441034785

Αποφασίστηκε ακόμη και η δημιουργία μιας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για τη δήλωση ανοίκιαστων κατοικιών από τους σοσιαλιστές και τους Πράσινους στο Αμβούργο. Ακόμη, διάφοροι «ακτιβιστές» δημιούργησαν μια ιστοσελίδα με την ονομασία Leerstandsmelder (Vacancy Detector) όπου θα συλλέγονται πληροφορίες για ανοίκιαστες κατοικίες σε Αμβούργο και άλλες πόλεις.
Το 2012, η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του Αμβούργου σχεδίαζε την ίδρυση 6.000 οικιστικών μονάδων αλλά η επιχείρηση ναυάγησε εξαιτίας μεγάλου ύψους κόστους κατασκευής.
Έκτοτε η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάσχεση προσωπικής ιδιοκτησίας για την επίλυση του προβλήματος στέγασης λαθρο.
Οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν δηλώσει ότι αυτό το μέτρο ήταν απαραίτητο διότι περισσότεροι από 400 μετανάστες την ημέρα έφταναν στο Αμβούργο ενώ τα καταφύγια μεταναστών ήταν γεμάτα. Ανέφεραν ακόμη πως, επειδή οι ιδιοκτήτες ανοιίκιαστων οικιών αρνούνταν να τις προσφέρουν προς ενοικίαση στην πόλη εθελοντικά, οι αξιωματούχοι έπρεπε να κατοχυρώσουν το δικαίωμα κατάσχεση των κατοικιών αυθαίρετα.
Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και κάποιοι πολιτικοί όπως ο André Trepoll της Χριστιανικής Ένωσης Δημοκρατών(CDU), οι οποίοι θεώρησαν αυτόν τον νόμο ως μια ταπεινωτική πράξη για τους πολίτες, παράνομη και αυθαίρετη.
Ενώ σύμφωνα με τον νόμο Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, ενότητα 36, αναγράφεται πως η αστυνομίας μπορεί να παραβιάσει την οικεία ενός ιδιώτη λόγω απειλής σοβαρού εγκλήματος αυτό επρόκειτο να αλλάξει.

 https://www.liveleak.com/view?i=845_1443182783


Η Γερμανική Γερουσία αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμη λόγο, ο οποίο είναι, για την καταπολέμηση του φαινομένου «των αστέγων». Με αυτήν την απόφαση, θα ερευνούνται οικείες αυθαίρετα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει χώρος φιλοξενίας μεταναστών.
Έτσι δεν εκπλήσσει καθόλου το γεγονός πως, όταν τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σε προγραμματισμένο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Bautzen, της Σαξονίας οι τοπικοί κάτοικοι χαρούμενοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν του πυροσβέστες να τη σβήσουν.

 ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.