Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Έτσι εκπαιδεύονται οι ισλαμιστές αντάρτες στην Τουρκία ΒΙΝΤΕΟ


Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί ότι θα προχωρήσει σε νέες επιθέσεις εναντίον του YPG/SDF, όπως δήλωσε σήμερα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλτνιρίμ δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με την εκπαίδευση ισλαμιστών μισθοφόρων τους οποίους θέλει να εξαπολύσει κατά του Άσσαντ.
Πρόκειται για την ταξιαρχία γνωστή με το όνομα Mu'tasim Brigade η οποία εκπαιδεύεται σε τουρκικό έδαφος. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει γίνει αποδέκτης μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού από τις ΗΠΑ (κατά τα δόγμα Ομπάμα για τους λεγόμενους «μετριοπαθείς αντάρτες»)..
Στο οπλισμό περιλαμβάνονται τυφέκια μάχης M16, οπλοπολυβόλα M249, και Μ240, όλμοι M224 και M252 όχι όμως και Α/Τ όπλα.
Η οργάνωση Mu'tasim Brigade τυπικά υποστηρίζει τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση του συριακού προβλήματα πλην όμως έχει ταχθεί αντιμέτωπη με κάθε ειρηνευτική διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ή της Ρωσίας.
Σε τοπικό επίπεδο βρίσκεται σε σύγκρουση με την al-Nusra η οποία τη θεωρεί ως απειλή για το δικό της χαλιφάτο που θέλει να δημιουργήσει.
Ο διοικητής της μονάδας αντισυνταγματάρχης Mohammad Hassan Khalil δραστηριοποιείτο αρχικά στην Λαττάκιεια το 2015 όταν ήρθε σε σύγκρουση με την al-Nusra αναγκάζοντάς τον να φύγει από εκεί και να κατευθυνθεί στο βόρειο Χαλέπι όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Τον Απρίλιο του 2016 η μονάδα συμμετείχε στις επιθέσεις στο βόρειο Χαλέπι καταλαμβάνεται 8 χωριά.
Τον περασμένο Ιούνιο συμμάχησε με έξι άλλες οργανώσεις ύστερα από την λύση της πολιορκίας της πόλης Mare από την ISIS. Η νέα συμμαχία διατείνεται ότι διαθέτει 1500 άνδρες στο ενεργητικό της κάτω από ενιαία στρατιωτική διοίκηση.
Δυστυχώς όμως για τν διοικητή της μονάδας η συνέχεια δεν ήταν καλή. Στα τέλη Ιουνίου του 2016 έπεσε θύμα απαγωγής πιθανότατα από την al-Nusra και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.
Με την τουρκική επέμβαση στην βόρεια Συρία η οργάνωση συμμετείχε στις μάχες στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων για την  κατάληψη των πόλεων  Jarabulus και al-Rai. Στις 12 Απρίλιου του 2017 100 νέοι μαχητές εντάχθηκαν στην οργάνωση η οποία αριθμεί τώρα 1000 άτομα.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.