Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εντονο διάβημα των ΗΠΑ στην Τουρκία -Για τον ξυλοδαρμό Κούρδων από σωματοφύλακες του Ερντογάν ΒΙΝΤΕΟ

Εντονο διάβημα των ΗΠΑ στην Τουρκία -Για τον ξυλοδαρμό Κούρδων από σωματοφύλακες του Ερντογάν [βίντεο]
 Με τον πιο επίσημο τρόπο ανέδρασαν οι ΗΠΑ στα επεισόδια που προκάλεσαν σωματοφύλακες του Ερντογάν κατά Κούρδων διαδηλωτών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με τον εύγλωττο τίτλο: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη βία έξω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας».
Η λιτή όσο και αυστηρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει: Μας ανησυχούν τα βίαια επεισόδια που αφορούν διαδηλωτές και τουρκικό προσωπικό ασφαλείας, την Τρίτη το βράδυ. Η βία δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη απάντηση στην ελευθερία του λόγου και στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων παντού για ελεύθερη έκφραση και ειρηνική διαμαρτυρία. Καταστήσαμε γνωστή την ανησυχία μας προς την τουρκική κυβέρνηση με τον πιο έντονο τρόπο.
Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις παραγόντων των ΗΠΑ με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τη συμπεριφορά των σωματοφυλάκων του Ερντογάν οι οποίοι επιτέθηκαν κατά Κούρδων που διαδήλωναν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, τραυματίζοντας τουλάχιστον εννέα άτομα.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απελευθέρωση από τη φυλακή του Ντιμιτράς.
Παρόμοιες συγκρούσεις συνέβησαν πέρυσι όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον για σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια.
Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν πρωταγωνίστησαν επίσης και σε επεισόδια που συνέβησαν έξω από τον Λευκό Οίκο την ίδια μέρα λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν. Μάλιστα η Αστυνομία της Ουάσινγκτον εξέδοσε και ανακοίνωση για τα επεισόδια αναφέροντας ότι το περιστατικό έξω από την τουρκική πρεσβεία ήταν «σε αντίθεση με τα δικαιώματα και τις αρχές που εργαζόμαστε ακούραστα για να προστατεύουμε κάθε μέρα». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε όλα τα πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για την εμπλοκή στην εχθροπραξία».
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ben Sasse δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα πρέπει "να θυμάται ότι η χώρα αυτή είναι χτισμένη με ελευθερία λόγου, ελεύθερη θρησκεία, ελεύθερο Τύπο και ελευθερία διαμαρτυρίας".
Ενώ σημαντική είναι και η αντίδραση του επίσης Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή John McCain που έγραψε στο τουίτερ: Εδώ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δεν τα κάνουμε αυτά . Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτού του είδοθς την τραμπούκικη συμπεριφορά.
Δείτε το βίντεο των επεισοδίων με πρωταγωνιστές τους σωματοφύλακες του Ερντογάν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.