Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σκόπια: Συνάντηση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ηγέτες αλβανικών κομμάτων


Απρίλιος 30, 2017. 20:22
Ο βοηθός Γραμματέα του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ,  Χόιτ Μπράιαν Γι (Hoyt Brian Yee) έφθασε σήμερα στα Σκόπια και χωρίς να χάσει χρόνο είχε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων σε αίθουσα των εγκαταστάσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην περιοχή Μπαρντόφτσε της πρωτεύουσας του νοτιου σλαβικού κράτους.
Μετά από τις συναντήσεις ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-DUI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι ο Χόιτ Γι προειδοποίησε τις πολιτικές δυνάμεις για τη διατήρηση της σταθερότητας των θεσμών στη χώρα και την  κανονική λειτουργία τους.
Ο Αχμέτι αναφέρθηκε στην νέα πραγματικότητα, την εκλογή του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου και δήλωσε ότι πρέπει αυτή να υποστηριχθεί και από εκείνες τις δυνάμεις που αμφισβητούν την εκλογή του Τζαφέρι ως προέδρου της Βουλής, αφού η εκλογή του έγινε με θεσμικό και νόμιμο τρόπο.
Ερωτηθείς από την Τηλεόραση ‘21’ εάν θα παραβρεθούν οι βουλευτές του DUI στο Κοινοβούλιο, εάν ο Τράικο Βελιανόφσκι καλέσει συνεδρία, είπε:
«Ο κύριος Βελιανόφσκι δεν έχει ούτε το νομικό ούτε το ηθικό δικαίωμα να καλέσει συνεδρία, διότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», πρόσθεσε ο Αχμέτι.
Ο βοηθός του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, αρμόδιος για την Ευρώπη και την Ασία, Μπράιαν Γι, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Συμμαχίας των Αλβανών, το Κίνημα BESA, το DPA.
Για την αυριανή ημέρα έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο Ιβάνοφ και τον νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι.
Επίσης, θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.
(tv21.tv)
--
The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Πώς η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αυτονομήθηκε από το State Department και παραλίγο να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.