Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Απίστευτο κι όμως ελληνικό – Το «στοιχειωμένο» χωριό που ζουν μόνο κούκλες! ΦΩΤΟΣ

STOIXEIOMENOXORIO
Ενα «μυστικό χωριό» που μπορεί σίγουρα να μαγέψει κάθε επισκέπτη, βρίσκεται στην Ελλάδα και μοιάζει… «στοιχειωμένο»…

Θα μπορούσε σίγουρα να είναι η αρχή ενός παραμυθιού, μόνο που αυτό το χωριό υπάρχει και μάλιστα στην Ελλάδα, σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ζαχάρω και την Κυπαρισία!
Λέγεται «Τιμπούλις» και στην πραγματικότητα δεν είναι ολόκληρο χωριό, αλλά ένα τεράστιο κουκλόσπιτο, κάπου ανάμεσα στο χωριό Θολό και στο Λέπρεο. Αυτό το «μυστικό χωριό» που μαγεύει τους επισκέπτες, είναι ένα ιδιότυπο μουσείο και θα συμφωνήσετε ότι μοιάζει στοιχειωμένο.

Εκεί όπως μάθαμε από έρευνα στο διαδίκτυο ζει η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξού και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν έναν καφενείο – παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους.
Κούκλες βιτρίνας που σαν πραγματικοί ένοικοι αυτού του χώρου κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο κτίριο.
“Η είσοδος είναι ελεύθερη” ενώ εκτός από κούκλες θα δείτε και διάφορα άλλα αντικείμενα στο σπίτι τα οποία έχουν βρει στα πιο απίστευτα μέρη.
Κασέλες και μπαούλα, γιαταγάνια και κούνιες! Φωτογραφίες άλλων εποχών και σπιτικές μαρμελάδες.
Ένας θησαυρός στην μέση του πουθενά! Συλλέκτες που έχουν να πουν πολλές ιστορίες και ζουν σαν πρωταγωνιστές σε παραμύθι.













Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.