Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! Νοθεία Τροφίμων στην Ελλάδα: Η πλέον συμφέρουσα επένδυση στον πλανήτη Γη! ΤΡΩΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ




ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ... ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Αν και σε σχόλιο, η καταγγελία που ακολουθεί, είναι πολύ σοβαρή και μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Στην Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής, κινείται απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, ανενόχλητη, μια ΜΑΦΙΑ...  ένα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...

Γιατί μόνον μια ΜΑΦΙΑ, θα μπορούσε να νοθεύσει τρόφιμα και να τα περάσει στην κατανάλωση...

Μια τέτοια ΜΑΦΙΑ όμως για να κινηθεί, σημαίνει πως έχει ... στήριξη... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο με αναζήτηση "ΝΟΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ", μου απεκάλυψε εκατοντάδες κείμενα και ρεπορτάζ.

Γι αυτό και δεν αμφισβητώ την καταγγελία και την εγκυρότητά της, έστω κι αν έγινε μέσω σχολίου.

Γιατί σ' αυτό το σχόλιο, δεν αποκαλύπτεται μόνον η ΝΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, αλλά και οι... ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ...

Το ποιοί είναι, θα το διαπιστώσετε διαβάζοντας όσα ακολουθούν.


Όπως θα διαπιστώσετε, πως τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, φρόντισε η... πολιτική εξουσία τόσον η προηγούμενη των ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, όσο και η σημερινή των ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, να τους ρίχνει στα μαλακά...

ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ... ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;;;;


Καλλιόπη Σουφλή






Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών στο μάθημα της αξιολόγησης επενδύσεων είναι ότι μια επένδυση κρίνεται συμφερότερη σε σχέση με μια εναλλακτική της, όταν έχει υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερο ρίσκο. 


Στην Ελλάδα λόγω υψηλής φορολογίας, ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος, ολιγοπωλίων, μικρού μεγέθους αγοράς, κλπ. δεν έχουμε επενδύσεις διότι η απόδοση είναι χαμηλότερη σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες ενώ το ρίσκο πολύ μεγαλύτερο. 


Οι μόνες «επενδύσεις» που ανθούν στην Ελλάδα είναι το λαθρεμπόριο (κυρίως τσιγάρων), το εμπόριο λευκής σαρκός, ναρκωτικών και άλλες παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες. 

Οι προαναφερθείσες «επενδύσεις» όμως έχουν ένα εξαιρετικά αρνητικό στοιχείο: Ενέχουν τεράστιο ρίσκο για τον επίδοξο «επενδυτή»: Εάν συλληφθεί πιθανότατα θα πάει στην φυλακή ή στην καλύτερη θα αναγκαστεί να δώσει πολύ μεγάλο μέρος των κερδών του σε δικηγόρους και άλλους για να μην εγκλειστεί. 

Συνεπώς αυτές οι «επενδύσεις» είναι μεν υψηλής απόδοσης είναι δε και υψηλού ρίσκου.


Υπάρχει όμως μια «επένδυση» η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ονειρική για τέτοιου είδους «επενδυτές». 

Η «επένδυση» αυτή λέγεται νοθεία τροφίμων στην Ελλάδα (κυρίως ελαιολάδου και φέτας) και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις, ονειρικά κέρδη και κυρίως ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΡΙΣΚΟ. 


Δεν υπάρχει περίπτωση να σε συλλάβουν και να πας φυλακή, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά σε πρόστιμα ή/και σε δικηγόρους ακόμα και αν σε πιάσουν να νοθεύεις ελαιόλαδο ή φέτα κατ’ επανάληψη. 


Τα τρελά σου κέρδη θα τα χαρείς χωρίς φόβο, νόμιμα και έχοντας πληρώσει ένα γελοίο πρόστιμο στην ΔΟΥ που υπάγεσαι. 


Στην χειρότερη περίπτωση θα τρέχει για μία με δύο ημέρες ο αγορανομικός υπεύθυνος της «επιχείρησης» που θα έχεις στήσει, ο οποίος κατά προτίμηση θα είναι ΑΜΕΑ 68 χρονών και άνω (γεμάτος ο τόπος από αυτούς πια) στις αστυνομίες και θα αναγκαστείς να δώσεις και 5-6 100ευρα στον ανήμπορο γεράκο για πουρμπουάρ. 

Και ψυχικό θα κάνεις και ο «μπροστινός» σου (έτσι λένε τους γεράκους αυτοφωράκηδες στην πιάτσα) θα αμειφθεί για τον κόπο του. 

Και όταν θα σε έχουν πιάσει 3-4 φορές σε διάστημα 6 ετών θα αλλάξεις αυτοφωράκια, θα συστήσεις νέα εταιρία (κατά προτίμηση ΙΚΕ) και φτου και από την αρχή το ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΛΠΟ και η ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στον πλανήτη και το ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΡΙΣΚΟ.


Θα αναρωτηθείτε τώρα : «Μα καλά τέτοια μπίζνα και δεν την έχει πάρει χαμπάρι κανείς»;  

 Φυσικά η απάντηση στο ερώτημα είναι αρνητική. 

Και βέβαια την έχουν πάρει χαμπάρι τα γνωστά λαμόγια που λυμαίνονται την αγορά τροφίμων. 

Τα κρούσματα νοθείας στα εθνικά μας προϊόντα, την φέτα ΠΟΠ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχουν τουλάχιστον δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το 2014!! 


Τόσο η Ελληνική αγορά όσο και οι αγορές του εξωτερικού έχουν πλημμυρίσει με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μαϊμού και φέτα τσίτα! 

Το ελαιόλαδο είναι συνήθως κάποιο φθηνό σπορέλαιο (κραμβέλαιο, ηλιέλαιο) χρωματισμένο με χλωροφύλλη. 

Η φέτα έχει επίσης φθηνά υδρογονωμένα λιπαρά (φοινικοπυρηνέλαιο) ή αγελαδινό γάλα σκόνη στην καλύτερη, τα οποία έχουν υποκαταστήσει το γάλα. 



Ποιοι όμως είναι υπεύθυνοι για την ατιμωρησία των νοθευτών και την πλήρη αποθράσυνσή τους; 


Η ιστορία μας ξεκινάει το 2014. 

Τότε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ σε αγαστή συνεργασία με τον τότε Υπουργό Γεωργίας αποφασίζουν να φέρουν ένα νόμο που θα ρυθμίζει τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε όσους παράγουν ή διακινούν μη ασφαλή ή / και νοθευμένα τρόφιμα. 

Ο Νόμος αυτός, ο 4235/2014 αποτελεί μνημείο διαφθοράς και αποτέλεσε το εφαλτήριο της μεγάλης κλίμακας νοθείας τροφίμων που μαστίζει σήμερα, τρία χρόνια μετά, την αγορά. 


Στην σελίδα αριθ. 518 του Νόμου-Τέρατος ο έκπληκτος αναγνώστης διαβάζει:

Η παραγωγή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων τιμωρείται με πρόστιμο 500-30.000 ευρώ. Δηλαδή ακόμα και εάν κάποιος έχει κερδίσει από τη νοθεία ελαιολάδου π.χ. 2.000.000 ευρώ (λογικό ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι το κραμβέλαιο πχ. κοστίζει 0,90 ευρώ το λίτρο και ο νοθευτής το πουλάει για ελαιόλαδο έναντι 4,5 ευρώ το λίτρο) στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και αν το έχουν πιάσει 3 με 4 φορές (υπότροπος) σε διάστημα 2 ετών!! 

Θα φάει πρόστιμο μόλις 30.000 ευρώ. 

Σημειωτέον ότι στα 3 χρόνια εφαρμογής του λόγω ενός ιδιότυπου αλγορίθμου με τον οποίο υπολογίζονται τα πρόστιμα, πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ σε νοθευτή δεν έχει επιβληθεί ποτέ!! 


Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η πρόσφατη επιβολή προστίμου 13.500 € σε δύο φορές υπότροπο νοθευτή ελαιολάδου, ο οποίος πιάστηκε 3 φορές τα τελευταία 3 χρόνια να νοθεύει ελαιόλαδο με σπορέλαια, έκανε εκατομμύρια ευρώ κέρδη και παρόλα αυτά κυκλοφορεί ελεύθερος και με το κεφάλι ψηλά στην κοινωνία. 

Στην τελευταία επίσκεψη των ελεγκτών του ΕΦΕΤ μάλιστα τους είπε το εξής απίθανο:

«Παληκάρια θέλετε κανένα μπιτόνι νοθευμένο ελαιόλαδο για το τηγάνι; 
Καλό είναι; 
Δεν έχω ρίξει τίποτα @@ μέσα! 
Να το φάτε να με θυμηθείτε!» 

Αφού τους βοήθησε να το μεταφέρουν το δείγμα και συνεργάστηκε άψογα μαζί τους στην δειγματοληψία, τους είπε όταν έφευγαν από το τυποποιητήριό του:

«Προσέξτε με το πρόστιμο αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη ήθελα να πάρω μια μπέμπα (BMW) στο γκομενάκι και αναγκάστηκα και πήρα την απλή και όχι το φουλ έξτρα μοντέλο!!»


Τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ στην Θεσσαλία με καθ’ έξιν νοθευτές φέτας ο οποίοι δυσφημούν την φέτα στο εξωτερικό και ειδικά στην Μέση Ανατολή πουλώντας ένα απαίσιο γευστικά προϊόν που δεν έχει καμία σχέση με φέτα και ανοίγοντας τον δρόμο σε ντόπιους Άραβες «ανταγωνιστές» μας στην παραγωγή φέτας, οι οποίοι παράγουν παρόμοιες «φέτες» (όποιος έχει φάει φέτα madeinKSAΣαουδαραβική καταλαβαίνει τι εννοώ...) 

Στην τελευταία τους επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου νοθευτή φέτας στον κόσμο οι οποίες βρίσκονται στην Θεσσαλία τους καλωσόρισε ένα ειρωνικό αφεντικό ως εξής:

«Ρε καλώς τα παιδιά!!! Ελάτε για δείγματα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Φετούλα μαϊμού βαρελίσια για το σπίτι θα πάρετε; Δεν είναι και χάλια. Φτιάξτε καμιά τυρόπιτα. Μια χαρά θα βγει!»


Η συμπεριφορά και το μένος των νοθευτών έναντι των ελεγκτών του ΕΦΕΤ οφείλεται στα βαρύτατα πρόστιμα και τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετώπιζαν πριν το 2014 όταν υπήρχε άλλη νομοθεσία για τις κυρώσεις στους νοθευτές. Τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους λοιδορώντας τους ελεγκτές του Κράτους εκ του ασφαλούς!


Η προηγούμενη νομοθεσία, η ΥΑ 15523/2006, προέβλεπε σοβαρότατες κυρώσεις και λειτουργούσε ως ένα πολύ σοβαρό αποτρεπτικό για την δράση των νοθευτών. Απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι ότι μετά την ψήφιση του Νόμου τα πρόστιμα μειώθηκαν σε αριθμό και χρηματικό ύψος σε τέτοιο βαθμό, ώστε η Διοίκηση του ΕΦΕΤ σταμάτησε να τα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ όπως συνέβαινε επί δεκαετία! 

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ θα σας πείσει για του λόγου το αληθές:


Πρόστιμα μετά το 2014 δεν δημοσιεύονται πια!!


Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι στην κυριολεξία γελοίες. 

Μιλάμε για ποινές αστείες συνήθως της τάξεως των 300-500 ευρώ! 

Με την ΥΑ 15523/2006 (πόνημα του τότε Προέδρου του ΕΦΕΤ, του εξαιρετικού καθηγητή τεχνολογίας τροφίμων στο ΤΕΙ Αθηνών, κυρίου Ευάγγελου Λάζου ) το χαμηλότερο πρόστιμο ήταν της τάξεως των 2.000 ευρώ. 

Πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επιβάλλονταν στις εταιρίες που παρέβαιναν το Νόμο, νοθευτές οδηγούνταν στον Εισαγγελέα και στην φυλακή και ο προϋπολογισμός του ΕΦΕΤ είχε πρόστιμα από πρόστιμα ετησίως της τάξεως των 6.000.000 ευρώ από πρόστιμα.


Τα έσοδα του ΕΦΕΤ από πρόστιμα από το 2014 και μετά είναι πια κάτω από 1.000.000 € με αποτέλεσμα ο Φορέας να απειλείται κάθε χρόνο με οικονομική παράλυση και ασφυξία και να παρακαλεί για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, η οποία όμως δεν έρχεται ποτέ λόγω Μνημονίων. Αδιάψευστος μάρτυρας αυτού του γεγονότος είναι ο ετήσιος απολογισμός του ΕΦΕΤ.


Η πρώτη φορά Αριστερά του ανεκδιήγητου Τσίπρα, όχι μόνο δεν έκανε κάτι για αυτή την απαράδεκτη για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και του Έλληνα καταναλωτή κατάσταση, αλλά αντίθετα διατήρησε την διεφθαρμένη Μνημονιακή Διοίκηση του ΕΦΕΤ στην θέση της. 

Η σημερινή Διοίκηση η μακροβιότερη που είχε ποτέ ο Φορέας, έχει την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στο θανάσιμο για την οικονομία έργο της και χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης και υποστήριξης των απανταχού νοθευτών στην Ελληνική Επικράτεια. 

Τέτοια κελεπούρια, να τους αφήνουν να βγάζουν εκατομμύρια ευρώ νοθεύοντας τρόφιμα και να τους ζητάνε να πληρώνουνμερικέςχιλιάδες μόνο, έχοντα ψηφίσει ειδικό Νόμο που θεσπίζει την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ για τους νοθευτές, που θα ξαναβρούνε;;!!


Να τους χαιρόμαστε!!



 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.