Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μείζον επεισόδιο στο Αγαθονήσι – Τουρκικά πλοία περικύκλωσαν το νησί και προσομοίωσαν απόβαση – Ακολούθησε «ναυμαχία» με ελληνικά


Μείζον επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα στο Αιγαίο.

Δύο τουρκικά πλοία παραβίασαν τα  χωρικά ύδατα του Αγαθονησίου και πλησίασαν τις ακτές του νησιού προχωρώντας σε προσομοίωση απόβασης!

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ελληνικά πολεμικά πλοία μια πυραυλάκατος, μια κανονιοφόρος και ένα παράκτιο περιπολικό τα οποία και εκδίωξαν τα τουρκικά.

Σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες, δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» (“DENIZ KURDU”), προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές της ν. Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή των τουρκικών προκλήσεων….

Αυτή ήταν και η απάντηση του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Α.Τσίπρα…

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.