Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Εντοπίστηκαν οστά (στην μαρτυρική Κύπρο)


Βρίσκονται σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Ιλαρίωνα
Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται, επίσης, εκσκαφές σε Αμμόχωστο, Καραβά, Άγιο Δομέτιο, Αγία Ειρήνη, Βώνη, λίμνη της Γαλάτειας, Νέο Χωριό Κυθρέας, Αθαλάσσα και Κονιά

Οστά εντοπίστηκαν χθες σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Ιλαρίωνα, στο πλαίσιο των εκσκαφών που διεξάγονται από τα συνεργεία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

Το γεγονός επιβεβαίωσε, με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος, ο οποίος ανέφερε πως τα οστά βρέθηκαν σε χώρο βορείως ενός καμινιού, στο οποίο επίσης είχαν εντοπιστεί οστά στο πρόσφατο παρελθόν.

«Πρόκειται για στρατιωτική ζώνη», ανέφερε ο κ. Νέστορος, ο οποίος, ερωτηθείς αν πρόκειται για μεγάλο αριθμό οστών, είπε πως η εκσκαφή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια.

Σημείωσε ακόμη πως αυτήν τη στιγμή διεξάγονται επίσης εκσκαφές σε Αμμόχωστο, Καραβά, Άγιο Δομέτιο, Αγία Ειρήνη, Βώνη, Λίμνη της Γαλάτειας, Άγιο Ιλαρίωνα, Νέο Χωριό Κυθρέας, Αθαλάσσα και Κονιά.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη των αρχείων των ΗΕ στη Νέα Υόρκη από δυο Κύπριους ερευνητές και το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, καθώς και τις επαφές των τριών μελών της ΔΕΑ με αξιωματούχους του ΟΗΕ, ο κ. Νέστορος είπε πως στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες και τα στοιχεία που ανευρέθηκαν στα αρχεία και που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής αγνοούμενων προσώπων.

Επεσήμανε ακόμη τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα ΗΕ σε ό,τι αφορά την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΑ, τα οποία καταγράφονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της για το 2017-2020, αφού, όπως σημείωσε, αυτά μπορούν να επιλυθούν σε πολιτικό επίπεδο.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.