Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

«Εξαφανίστηκε» ζευγάρι Τούρκων διπλωματών από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

«Εξαφανίστηκε» ζευγάρι Τούρκων διπλωματών από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη
Χάθηκαν τα ίχνη ενός ζευγαριού Τούρκων διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, δεν έχουν δώσει ο στίγμα τουλάχιστον για τρεις ημέρες, γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» την Παρασκευή.
Περίεργη είναι και η μέθοδος αναζήτησης που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου», ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την έρευνα και, σε ρόλο «Αγγελικής Νικολούλη», ξεκίνησε να τηλεφωνεί στις τελωνειακές Αρχές στις εξόδους της χώρας, προσπαθώντας να ανακαλύψει την τύχη των δύο αγνοούμενων διπλωματικών υπαλλήλων, γνωστοποιώντας ότι τα διπλωματικά τους διαβατήρια έχουν ακυρωθεί.
Υστέρα από προτροπή και υπόδειξη των ελληνικών Αρχών Ασφαλείας, ο Τούρκος διπλωμάτης ακολούθησε σε δεύτερη φάση την προβλεπόμενη οδό.
Αλλά και με τις επίσημες έρευνες που ακολούθησαν το ζευγάρι δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί.
Όλα δείχνουν ότι οι δύο διπλωματικοί υπάλληλοι, επειδή –πιθανότατα- δεν ήταν του «κλίματος Ερντογάν» προχώρησαν σε αυτό το οποίο και πολλοί άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι που υπηρετούν στο εξωτερικό κάνουν: Αυτομόλησαν.
Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, να έχουν προλάβει να αναχωρήσουν προς τρίτη χώρα για να ζητήσουν άσυλο, προτού γίνει αντιληπτή η απουσία τους και σε κάθε περίπτωση πριν να ακυρωθούν τα διπλωματικά διαβατήρια τα οποία διέθεταν…
 
 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.