Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Καταργεί ο Αλέξης τις πανελλαδικές με…ένα νόμο, ένα άρθρο


Επί δεκαετίες, ο μόνος αδιάβλητος κι αξιόπιστος θεσμός, που εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια. Όσο κι αν κατά καιρούς, οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας άλλαξαν το όνομα η το περιεχόμενο των εξετάσεων αυτών,
ουδείς διανοήθηκε ποτέ να καταργήσει τον τρόπο που αυτές διεξάγονται και εξασφαλίζουν ότι δεν θα γίνουν νοθείες και λαθροχειρίες η ρουσφέτια, που δυστυχώς ευδοκιμούν σε όλους τους άλλους τομείς του δημοσίου βίου της χώρας. Ακόμα κι αν ήσουν το παιδί του πρωθυπουργού, η του ζάπλουτου επιχειρηματία η ακόμα κι ενός απλού εργάτη, ήξερες πώς αν είχες διαβάσει καλά κι είχες προετοιμαστεί ανάλογα, θα μπορούσες να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα και να εισέλθεις στην σχολή της επιλογής σου, χωρίς να παρέμβει ανθρώπινο χέρι, που θα μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα υπέρ η κατά σου.
Αυτόν τον θεσμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι θα τον καταργήσει. Κι ότι η είσοδος των μαθητών στα πανεπιστήμια θα γίνεται με τον βαθμό του απολυτηρίου τους από το Λύκειο και μόνο. Βέβαια, ο κ. Τσίπρας, που δεν φημίζεται για την ευρυμάθεια η για την σχολαστικότητα του, απέφυγε να διευκρινίσει πώς αυτό θα καταστεί γεγονός χωρίς να θιγεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Και πώς ο βαθμός του Απολυτηρίου του Λυκείου θα είναι αντικειμενικός κι αξιοκρατικός. Ψιλά γράμματα για τον Αλέξη. Λεπτομέρειες. Δεν τον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα επί της ουσίας. Αν τον ενδιέφερε θα είχε αποφύγει από τα νεανικά του χρόνια να ηγηθεί του κινήματος των καταλήψεων στα σχολεία, που υποβάθμισαν τη δημόσια εκπαίδευση. Κι ως πρωθυπουργός δεν θα είχε διορίσει υπουργό Παιδείας τον Μπαλτά, που θεωρεί ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», τον Φίλη που είναι εναντίον των πτυχίων, γι’ αυτό κι ουδέποτε πήρε το δικό του από τη Νομική, τον άνευρο κι άχρωμο Γαβρόγλου, που άγεται και φέρεται, ενώ η δημόσια παιδεία καταρρέει και τα ικανότερα των παιδιών μας αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να φύγουν από την Ελλάδα και να σπουδάσουν στο εξωτερικό.
Όμως κι ο αρμόδιος, υποτίθεται, υπουργός Κώστας Γαβρόγλου όταν ρωτήθηκε πώς θα καταργηθούν οι πανελλαδικές και πώς θα αντικατασταθούν από το Εθνικό Απολυτήριο (κάτι σαν το Διεθνές Μπακαλορεά, χωρίς να είναι), δεν είχε συγκεκριμένη απάντηση να δώσει. «Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στο πώς θα γίνει», αρκέστηκε να πει. Άλλωστε το νέο σύστημα, εάν κι εφόσον επικρατήσει, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2020, οπότε ούτε ο κ. Γαβρόγλου θα είναι υπουργός Παιδείας αλλά ούτε ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός. Οπότε τι τους νοιάζει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το 4ο Μνημόνιο, που φέρνουν, που είναι άκρως επώδυνο για το σύνολο των Ελλήνων. Γι αυτό και δεν αποκλείεται ο Αλέξης να πει ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές…»με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Όπως (ΔΕΝ) έκανε με τα Μνημόνιο και τον ΕΝΦΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.