Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνταξιούχος Αμερικανός διπλωμάτης για το θέμα των Τσάμηδων


«William Walker: Το θέμα των τσάμηδων παρέμεινε απομονωμένο εξαιτίας του κομμουνισμού και της εύθραυστης πολιτικής της Αλβανίας», γράφει το δημοσίευμα 
(φωτό ο υπερθεματιστής των Τσάμηδων,  Άρμπεν Λάλα (α) με τον γηραιό Αμερικανό διπλωμάτη Γουίλιαμ Γουόκερ, του οποίου παραδίδει το βιβλίο για τους τσάμηδες )
Μάιος  10, 2017. 15:55
  Ο 82χρονος Αμερικανός, πρώην διπλωμάτης, Γουίλιαμ Γουόκερ,- William Walker-  που είχε χαρακτηρισθεί από την πρώην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία ως persona non grata και καταγγέλθηκε από τον νυν Σέρβο πρόεδρο, Αλεξαντάρ Βούτσιτς για ψευδείς αναφορές, όταν ήταν επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο το 1999, τώρα γίνεται υποστηρικτής των Αλβανοτσάμηδων, υπερασπιζόμενος τη γενοκτονία τους από τους Έλληνες!

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, ο συνταξιούχος διπλωμάτης, (του οποίου οι Αλβανοί έστησαν άγαλμα στο Κοσσυφοπέδιο!) διατείνεται ότι «το θέμα των Αλβανο-τσάμηδων είναι ελάχιστα γνωστό στον κόσμο, ως αποτέλεσμα της απομόνωσης της Αλβανίας για πενήντα χρόνια κάτω από τον κομμουνισμό».
Ο ίδιος σημειώνει ότι το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων έχει παραμείνει εκτός της προσοχής της παγκόσμιας διπλωματίας, λόγω της εύθραυστης πολιτικής της Αλβανίας για το θέμα αυτό.
Σε συνάντηση που είχε με τον ιστορικό και πολιτικό αρθρογράφο, Άρμπεν Λάλα, ο οποίος διαβιεί στο Τέτοβο του νοτιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, ο συνταξιούχος Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το θέμα.
Ο Αλβανός ιστορικός Άρμπεν Λάλλα (που κατάγεται από το Ελμπασάν) έχει μελετήσει εκτενώς  το θέμα των Αλβανοτσάμηδων και έχει προβεί σε μια σειρά δημοσιεύσεων για αυτό.
Ο 82χρονος πρώην διπλωμάτης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για την «γενοκτονία  από τους Έλληνες» κατά του αλβανικού πληθυσμού την περίοδο 1944-1945.
«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας  ο κύριος Γουόλκερ είπε ότι γνώριζε το θέμα των Αλβανοτσάμηδων  από τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU,  Σφετίμ Ιντρίζι.
Ο Γουόκερ, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, είναι ένθερμος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπηρέτησε ως πρέσβης   των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής  και στο Κοσσυφοπέδιο το 1998-99. Έχει μείνει στην ιστορία από την αναφορά του για τη σφαγή στο Ρατσάκ του Κοσσυφοπεδίου.
(27.al)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.