Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η Γερμανία ‘αντιτίθεται’ στη δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων στη Λιβύη


Μάιος 3, 2017. 08:08
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φακί Μοχάμεντ στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο για τη δημιουργία στρατοπέδων στη Λιβύη για τη φιλοξενία μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ο Γκάμπριελ τόνισε ότι «οι μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα της Λιβύης», προσθέτοντας ότι «η δημιουργία περισσότερων στρατοπέδων δεν είναι λύση», όπως σημειώνει το αραβικό «Sky News Arabia».
Η συμφωνία υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ της Ιταλίας και της  κυβέρνησης της Λιβύης με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, για τη δημιουργία των εν λόγω στρατοπέδων με τη,  με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των παράνομων μεταναστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η υπόθεση όμως εκκρεμεί στο εφετείο της Τρίπολης από τις 22 Μαρτίου.
Ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι « αυτή η λύση δεν είναι συμβατή με το πολιτικό όραμα της Γερμανίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντ’ αυτού προσπαθούμε να επιτευχθεί η σταθερότητα στις χώρες της αφρικανικής ηπείρου».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, συμφώνησε ότι «στις τεράστιες εκτάσεις της Σαχάρας και στη Σαχέλ είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν στρατόπεδα που να φιλοξενήσουν τη ροή αυτών των ανθρώπων».
Μεταξύ των ετών 2013 και 2016, πάνω από 550 χιλιάδες μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία και άλλοι 37 χιλιάδες από την αρχή του 2017. Πνίγηκαν περί τους 4.500 μετανάστες μέχρι το 2016,  προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα.
(skynewsarabia.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.