Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά σε όλο το Αιγαίο – Αναμένεται «θερμή» Παρασκευή

Από νωρίς το πρωί τέσσερα τουρκικά ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε συνολικά 33 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη σταμάτησαν για λίγες ώρες τις πτήσεις τους εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά περίπου από τις πέντε το απόγευμα ξανάρχισαν τις παραβιάσεις.

Από τα 10 τουρκικά μαχητικά που ξεκίνησαν τις εικονικές επιχειρήσεις το απόγευμα της Πέμπτης, έξι κινήθηκαν ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο και τέσσερα πέταξα ανατολικά της Ρόδου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι παραβιάσεις που καταγράφονται έπειτα από την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, δεν είχαν οριστικοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ μέχρι τις 19:30 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της μεγάλης αεροναυτικής τουρκικής άσκησης «θαλασσόλυκος» (Deniz Gordu) στο Αιγαίο έχουν βγει όλες οι μεγάλες μονάδες του τουρκικού στόλου.
Αύριο Παρασκευή, τα τουρκικά παίγνια θα επικεντρωθούν στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, όπου αναμένεται να πλεύσουν τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι και άλλα πλοία επιφανείας.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.