Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Οι Τούρκοι απαγόρευσαν ξανά απευθείας πτήση προς την Πάφο



Aεροσκάφος της εταιρείας EASYJET παρόμοιου τύπου με εκείνο που ταλαιπώρησαν οι Τούρκοι.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Λίγες μέρες μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος της πολωνικής εταιρείας Enter, το οποίο ενώ κατευθυνόταν στην Πάφο αναγκάστηκε να προσγειωθεί
στην Αττάλεια της Τουρκίας λόγω έκτατου ιατρικού συμβάντος με έναν επιβάτη και που στη συνέχεια οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν την απογείωσή του για την Πάφο αναγκάζοντάς το να μεταβεί πρώτα στη Ρόδο, άλλο ένα πανομοιότυπο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και έγινε γνωστό χθες.

Αυτή τη φορά εμπλεκόμενο αεροσκάφος ήταν ένα Airbus της γνωστής βρετανικής εταιρείας χαμηλών ναύλων eazyjet, το οποίο αναχώρησε από το Λονδίνο με προορισμό την Πάφο. Ενώ πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο ωστόσο, ένας επιβάτης υπέστη καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να αιτηθεί επείγουσα προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο της χώρας. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στην Μπούρσα στις 9.30 μμ και ο επιβάτης μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περίθαλψη.

Οι τουρκικές Αρχές, ενεργώντας και αυτή τη φορά κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και διεθνών κανονισμών, απέρριψαν ακολούθως το σχέδιο πτήσης που υπέβαλε η εταιρεία για συνέχιση του ταξιδιού προς τον τελικό προορισμό, δηλαδή την Πάφο, με τη γνωστή δικαιολογία ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και συνεπώς θεωρούν μη αναγνωρισμένα και τα αεροδρόμιά της.

Οι υπεύθυνοι της βρετανικής εταιρείας αναγκάστηκαν να υποβάλουν σχέδιο πτήσης για μετάβαση του αεροσκάφους σε ελληνικό αεροδρόμιο, προκειμένου να απαλλαγούν από τις τουρκικές αυθαίρετες αιτιάσεις. Η πτήση αναχώρησε τελικά με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, όπου προσγειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα και από εκεί αναχώρησε εκ νέου για την Πάφο, φθάνοντας στο κυπριακό αεροδρόμιο λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Τρίτης, ολοκληρώνοντας μια ολόκληρη «Οδύσσεια» στον αέρα, χάρη στις τουρκικές αυθαιρεσίες.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, μάλιστα, το αεροσκάφος παρέμεινε στην Πάφο το βράδυ αφού είχαν συμπληρωθεί οι ανώτατες επιτρεπόμενες ώρες συνεχούς πτήσης του πληρώματος και αναχώρησε για το Λονδίνο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.