Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος – Τι δήλωσε

Εκτός φυλακής από σήμερα και μετά από πέντε και πλέον χρόνια βρίσκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποφυλάκισής του μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που διέταξε τη διακοπή της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή σωρείας περιοριστικών όρων.

Ο πρώην υπουργός που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας – πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση- κατέβαλε τελικώς την χρηματική εγγύηση των διακοσίων χιλιάδων ευρώ που του επέβαλε το δικαστήριο μεταξύ πολλών άλλων περιοριστικών όρων, ενώ παράλληλα οι συνήγοροί του τακτοποίησαν τις εκκρεμότητες που υπήρχαν – και εμπόδιζαν την αποφυλάκιση του- σχετικά με ποινή 5,5 χρόνια φυλάκιση που του έχει επιβληθεί για το πόθεν έσχες επιπρόσθετα από την ποινή των 20 ετών που εκτίει για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε τελικώς σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Πειραιά μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών και την παράδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που τον αποφυλάκισε για λόγους υγείας.

Δίπλα του αμέσως μετά την αποφυλάκισή του η η Βίκυ Σταμάτη.

Εμφανώς καταβεβλημένος μετά και την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για εμένα γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός μου και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές Κορυδαλλού, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου, το οποίο σε δύο εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετούς διάρκειας. Ερχεται η ώρα να συζητηθούν και να ειπωθούν όλα.»

Δημοσιογράφος: Ποιος πληρώνει την εγγύηση;

Α.Τσοχατζόπουλος (εκνευρισμένος): Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Τι λέτε τώρα είστε στα καλά σας; Δεν μπορείτε να με ρωτάτε αυτά τα πράγματα, είναι τεχνικά πράγματα. Να πάτε στη γραμματεία να ρωτήσετε. Η υγεία μου δεν είναι η καλύτερη. Εγχειρίστηκα πρόσφατα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να δω τον γιο μου»

Η δίκη του για τις μίζες σε εξοπλιστικά πάντως συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας – είναι προς το τέλος – και από την ποινή που θα επιβληθεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο θα εξαρτηθεί το αν θα πρέπει να πληρώσει και άλλα χρήματα η ακόμα και να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή, διότι και αυτό το ενδεχόμενο, θεωρητικά τουλάχιστον, υπάρχει.

Δήλωση Λεωνίδα Κοτσαλή δικηγόρου Τσοχατζοπουλου

«Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου. Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη». 

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.