Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Στα σύνορα Ρωσίας: Εντοπίστηκε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στρατηγικών πληροφοριών



Μάιος 12, 2017. 09:32
Ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου εντόπισαν στις 12 Μαΐου, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, στα σύνορα της Ρωσίας, αμερικανικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου «RQ-4 Global Hawk».

Το δημοσίευμα επικαλείται τη ρωσική εφημερίδα Lenta.Ru, αναφέρει ότι το μη επανδρωμένο κινούνταν σε μεγάλο ύψος προς τα ρωσικά σύνορα.
 Η πηγή δεν διευκρίνισε πόσο συχνά αμερικανικά κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν τέτοιες πτήσεις, σημειώνοντας, απλά, ότι γίνονται ‘τακτικά’.
Οι αναφορές για την εμφάνιση μεγάλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου έχουν επανειλημμένα δημοσιευθεί τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα τέτοιες πτήσεις έχουν καταγραφεί τον Φεβρουάριο και του Μάρτιο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2016.
Το «RQ-4 Global Hawk» είναι μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, στρατηγικής αναγνώρισης με κινητήρα τζετ και έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία «Northrop Grumman». Τα χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ, επίσης το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της και η NASA
Το μη επανδρωμένο έχει βάρος 14,6 τόνους και κοστίζει 133 εκατομμύρια δολάρια με τον εξοπλισμό του υπερβαίνει τα 220 εκατ. δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν 42 τέτοια αεροσκάφη.
(blackseanews.net)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.