Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Eλληνικά υποβρύχια σαρώνουν το Αιγαίο στοχοποιώντας τις θέσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων (φωτό & βίντεο)


Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να απαντήσουν στις προκλήσεις των Τούρκων, που έχουν δεσμεύσει παρανόμως το μισό Αιγαίο για ασκήσεις.
 Ελληνικά υποβρύχια λοιπόν, σαρώνουν το Αιγαίο στοχοποιώντας τις θέσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων ενώ στο στόχαστρο βάζουν και τις τα λιμάνια από τα οποία αποπλέουν οι φρεγάτες με την ημισέληνο.
Είναι μάλιστα σε ετοιμότητα για να κινηθούν και προς την Κύπρο, σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια από το «αδελφό» κράτος.
Την ίδια στιγμή με δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «συνθήκες πολέμου» στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' (Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Όλος ο τουρκικός Στόλος θα βρίσκεται εν πλω και θα ασκείται από τις 13 έως τις 28 Μαΐου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.
Ήδη στο Καστελόριζο βρίσκεται πάνοπλη η ελληνική πυραυλάκατος «Μυκόνιος», ενώ την Πέμπτη ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Μανούρης, επισκέφθηκε συμβολικά το Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη. Μίλησε με το προσωπικό και διαπίστωσε υψηλό ηθικό, αλλά και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.
KASTELORIZO IPOVRIXIO
Έχοντας στα χέρια του το ΓΕΕΘΑ πέντε από καλύτερες Μονάδες Υποβρυχίων του Κόσμου σε Συμβατικό επίπεδο, μπορεί να αποκλείσει τα Στενά κλείνοντας τα πολεμικά της Μαύρης Θάλασσας, αφήνοντας το πεδίο δράσης των πλοίων επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να τσακίσει τον τούρκικο που θα είναι ήδη στο Αιγαίο.
Οι Μονάδες των Υποβρυχίων είναι ικανές να κλείσουν τη θάλασσα της Καρπάθου και να μην αφήσουν τον τουρκικό στόλο να πάρει ανάσα.
Οι «θαλάσσιοι φονιάδες» προκαλούν τρόμο στον Ναυτικό των Τούρκων που γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε κίνησή τους μπορεί να καταλήξει σε πανωλεθρία.
 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.