Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μαζικές αγορές ρωσικών όπλων από MiG-35 μέχρι Tor-Μ2 εξετάζει η Τουρκία! BINTEO

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ S-400 ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τεράστιες είναι οι προοπτικές ανοίγονται για την ρωσο-τουρκική αμυντική συνεργασία, μετά την προσέγγιση των δύο χωρών σε σημείο που η Τουρκία να εξετάζει μαζικές παραγγελίες όπλων, μεταξύ αυτών και του μαχητικού 4++ γενιάς MiG-35, ενώ η προμήθεια του κορυφαίου αντιαεροπορικού συστήματος παγκοσμίως σήμερα, του S-400 «έκλεισε» στην σημερινή συνάντηση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν στο Σότσι.

Η ρωσική κρατική εξαγωγική εταιρεία αμυντικού υλικού «Rosoboronexport» θα λάβει μέρος στην έκθεση με περισσότερα από 240 εκθέματα για τα οποία έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον η Τουρκια!

Μάλιστα ο  γενικός διευθυντής της «Rosoboronexport», Αλεξάντερ Μιχέγιεφ δήλωσε ότι:

«Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της «Rosoboronexport.. Διατηρούμε επαφές με μια σειρά προοπτικών στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας με έργο που θα εξυπηρετήσει τα αμοιβαία συμφέροντα των δύο χωρών».

Παραδείγματα των αυξανόμενων και διευρυνόμενων σχέσεων στην έκθεση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας θα αποτελέσουν τα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιαστούν στην έκθεση και για τα οποία η Τουρκία έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της.

Σε αυτά περιλαμβάνονται εκτός του Α/Α συστήματος S-400 Triumph, η προμήθεια του οποίου έχει συμφωνηθεί. το ρωσικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα SHORADTOR-M2KM, το αντιαεροπορικό PANTSIR-S1, το επίσης αντιαεροπορικό IgLA-S, ενώ η «βόμβα» έσκασε με τη είδηση του τουρκικού αναφέροντος και για το  MiG-35!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Στα χερσαία συστήματα ο ο τουρκικός Στρατός έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για το σύστημα ενεργητικής προστασίας ARENA-E, λοιπά συστήματα προστασίας θωρακισμένων οχημάτων, όπως συστήματα δυναμικής προστασίας, το αντιαρματικό βλήμα KORNET-E καθώς και τα αυτόματα τυφέκια Καλάσνικοφ στις διάφορες τροποποιήσεις.

Ιδιαίτερες συστάσεις για το MiG-35 (ΜiG-292) τα πρώτα εκ των οποίων έχει παραλάβει ήδη η Αίγυπτος από τα 50 συνολικά που λεχει υπ παραγγελία, δεν χρειάζονται.

Η κυριότερη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι η τοποθέτηση του νέου ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης Zhuk-AE (Zhuk-ΜΑ  κατ΄ άλλες πηγές).

Εκτός από το ραντάρ όμως τοποθετήθηκε και νέο ηλεκτροπτικό σύστημα το OLS-35.

Σε ότι αφορά το ραντάρ της Phazotron το σύστημα περιέχει 163 κυψέλες με 4 πομπούς εκπομπής/λήψης (TR)  (συνολικά 652 στοιχεία) έχοντας δυνατότητα εντοπισμού εναέριου στόχος στα 157 χλμ. και 300 χλμ. για εντοπισμό στόχων επιφανείας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ραντάρ αναπτύσσεται και στην έκδοση FGA-29  η οποία περιέχει αυξημένο αριθμό μονάδων εκπομπής/λήψης TR (περίπου στις 1000) και με εμβέλεια εντοπισμού για εναέριους στόχους με RCS 3 τ.μ. τα 200 χλμ. ικανότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 60 ιχνών και εμπλοκής 6 στόχων.

Σε ότι αφορά το σύστημα OLS-35 αυτό διαθέτει τόσο υπέρυθρο ερευνητή όσο και κάμερα ημέρας ενώ απαρτίζεται από δύο υποσυστήματα:

Ανάμεσα στα βλήματα αέρος-αέρος που μπορεί να φέρει το MiG-35 περιλαμβάνονται τα R-73E  (μπορεί να φέρει έως 8), το Vympel NPO  R-77 (μπορεί να φέρει έως 8) και τα R-27R1/ER1 όπου μπορεί να φέρει μέχρι τέσσερα. 

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.