Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Στο Καστελόριζο έστειλε το ΠΝ αιφνιδιαστικά το υποβρύχιο S-117 «Αμφιτρίτη» ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ


Μη προγραμματισμένη  επίσκεψη πραγματοποίησε το υποβρύχιο Αμφιτρίτη S-117 τύυο209/1200 κλάσης Ποσειδών στην ακριτική Μεγίστη εν μέσω τουρκικών προκλήσεων οι οποίες έφτασαν να αποκαλέσουν το Αγαθονήσι ως τουρκικό.

Η παρουσία του υποβρυχίου του ΠΝ στην περιοχή του Ν.Α, Αιγαίου είναι μια υπενθύμιση στην Τουρκία ότι η αναθεωρητική πολιτική της αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων στην περιοχή των Δωδεκανήσων είναι απόλυτα ανεδαφική και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους τετελεσμένο, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά οπουδήποτε στο αιγαίο.
Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του υποβρυχίου το μήκος του ανέρχεται στα 55,8 μ. το πλάτος στα 6,26μ., και το μέγιστο ύψος ιστών στα 11,3 μ. Έχει μέγιστο εκτόπισμα 1285 τόνους (σε κατάδυση) και 1180 στην επιφάνεια. Μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων την επιφάνεια και 22 κόμβων σε κατάδυση.
Είναι εξοπλισμένο με 8 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. ενώ διαθέτει το προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS» που του επιτρέπει την προσβολή οποιουδήποτε πρακτικά στόχου επιφανείας.
Ο εξοπλισμός SONAR είναι της Γερμανικής εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK. Αποτελείται από SONAR ενεργητικής και παθητικής ερεύνης και συσκευή παθητικής μέτρησης απόστασης.





 

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.