Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οινούσσες: Υπό διαρκή επιτήρηση η τουρκική «δραστηριότητα» στο Αν. Αιγαίο - ΛΣ και ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν επεισόδιο

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη 
 
Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για τουρκικές ακταιωρούς που αγκυροβόλησαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα και σε απόσταση ενός μιλίου από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα τουρκικών πλωτών μέσων, τα οποία ορισμένες φορές εισέρχονται και εξέρχονται στα χωρικά μας ύδατα χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό που να «ξεφεύγει από το μέσο όρο». Επιπλέον οι ίδιες πηγές τόνισαν στο Onalert.gr, ότι οι κυβερνήτες των σκαφών του ΛΣ δεν ανέφεραν κανένα συμβάν ή επεισόδιο που να αντιστοιχεί στα δημοσιεύματα-μυθεύματα τουρκικών ΜΜΕ των προηγούμενων ημερών.

Σε ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, το
ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή, με ορισμένα πλωτά σκάφη, η οποία παρακολουθείται στενά, ενώ οι τούρκοι επιδιώκουν σε ορισμένες περιπτώσεις διελεύσεις μικρής διάρκειας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Επιπλέον η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και υπό την επιτήρηση σκαφών του Λιμενικού Σώματος αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς όμως να έχουν κάποια εμπλοκή στο χθεσινό συμβάν στις Οινούσσες το οποίο σύμφωνα με τις άνωθεν πληροφορίες ότι δεν επιβεβαιώνεται.
Νωρίτερα χτες υπήρχαν δημοσιεύματα από τουρκικά ΜΜΕ (που επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και το ΛΣ), για ένα «επεισόδιο» σύμφωνα με το οποίο σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής «ξεκίνησε με ταχύτητα από την Καλόλιμνο, και πέρασε από τις βραχονησίδες Ίμια». Πέρασε κοντά από το Φαρμακονήσι και μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα, τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν.

Διαπιστώνεται ότι το «σήριαλ» των τουρκικών δημοσιευμάτων με «καταδιώξεις» σκαφών, έχει καταντήσει πλέον μονότονο και όπως εκτιμάται, πέραν του ότι δεν καταφέρνει να προκαλέσει καμία σύγχυση στην ελληνική πλευρά, έχει πρακτικά αποτύχει στο να συντηρήσει μια υποτιθέμενη «ένταση», με αναφορές οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά γεγονότα.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.