Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νέο μεγάλο σκάνδαλο της Deutsche Bank στο Ισραήλ - Επί ποδός οι αρχές, καθώς η θυγατρική της τράπεζας κατηγορείται για παράνομες συναλλαγές $147.000.000

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη - Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα -αν τουλάχιστον κρίνει κανείς από την... τάση που έχει διαμορφωθεί- δεν θα είναι η τελευταία, κατά την οποία η Deutsche Bank φτιάχνει πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο, πρωταγωνιστώντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάποιο σκάνδαλο!
Μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων που αφορούσε το «ξέπλυμα» ενός ποσού της τάξης των 10 δισ. δολαρίων μέσω ύποπτων συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των γραφείων του γερμανικού χρηματοπιστωτικού γίγαντα, στη Μόσχα, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, και το πρόστιμο που του επέβαλαν γι' αυτό οι αμερικανικές και βρετανικές εποπτικές Αρχές, το νέο σκάνδαλο ήρθε από το Ισραήλ!

Οπως ανακοίνωνε χθες η Φορολογική Αρχή της χώρας, ο Μπόαζ Σβαρτς, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank στο Ισραήλ, συνελήφθη -αν και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση- με την κατηγορία της ανακριβούς αναφοράς συναλλαγών αξίας άνω των 147.000.000 δολαρίων.



Πάντα με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα -κι ακολούθως «ταξίδεψαν» σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων- η Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για φυσικά πρόσωπα που δεν ήταν κάτοικοι Ισραήλ, τα οποία βάσει νόμου επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή. Παράλληλα δε η γερμανική τράπεζα παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, υπηρεσίες όμως για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου.

Αναμενόμενο ήταν στη συνέχεια να ζητηθούν εξηγήσεις από την κεντρική διοίκηση της γερμανικής τράπεζας, η οποία λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου σε ανακοίνωσή της αρκέστηκε απλώς να τονίσει ότι η Deutsche Bank στο Ισραήλ και στο εξωτερικό ενεργεί σύμφωνα με τον νόμο και με αυστηρές νομικές συμβουλές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «συνεργαζόμαστε με τις φορολογικές Αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
 
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.