Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”

ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”
Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής κατηγορείται για ¨αντιποίηση αρχής¨. Σχετικά με το θέμα αυτό ο μουφτής Σερίφ κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία. Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα είπε πως κατηγορείται γ
ια αντιποίηση αρχής και ότι μετά από εισαγγελική εντολή κλήθηκε στις 16/3 να δώσει κατάθεση. Ο Σερίφ δήλωσε: Μετά από εισαγγελική εντολή κλήθηκα στις 16/3 για κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση. Την ίδια μέρα μαζί με τον δικηγόρο μου πήγαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Εκεί ο αρμόδιος αστυνομικός μας έδωσε τον φάκελο της υπόθεσης στον οποίο κατηγορούμαι για παραβίαση του άρθρου 175 του Ποινικού Κώδικα, για αντιποίηση αρχής, ενώ υπάρχουν και άλλες κατηγορίες. Αργότερα μαζί με τον συνήγορο μου αποχωρήσαμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Αυτή την στιγμή εξετάζουμε τον φάκελο της υπόθεσης. Εμείς λοιπόν θα κινηθούμε στα πλαίσια των νόμων¨.
ΤΟ ΕΔΑΔ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΡΙΦ
Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ είχε και τότε κατηγορηθεί για παραβίαση του άρθρου 175 και είχε τιμωρηθεί σε 8 μήνες φυλάκιση. Πήγε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ και εκεί δικαιώθηκε, ενώ το δικαστήριο επέβαλε και στην Ελλάδα τα δικαστικά έξοδα ύψους 2.300.000 δραχμών. Τότε ο μουφτής Σερίφ είχε χαρίσει εκείνα τα χρήματα της αποζημίωσης στους σεισμοπαθείς της Αθήνας.
Σχετικά με το θέμα ο δικηγόρος Ερτζάν Αχμέτ, δήλωσε πως ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ κατηγορείται για αντιποίηση αρχής και ότι στον φάκελο εμπεριέχονται και άλλες κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος εξετάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.