Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η μεγάλη… απόβαση των Κρητικών στην Αθήνα


Έτοιμοι για την μεγάλη απόβαση στην Κρήτη δηλώνουν οι αγρότες του νησιού καθώς σήμερα το βράδυ αναχωρούν με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά για το παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Το «ραντεβού» στα λιμάνια της Κρήτης έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα όπου και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά. Θα φύγουμε και με τα τρία καράβια. Μόλις φτάσουμε θα κατέβουμε στην πλατεία Βάθης όπου εκεί είναι ο τόπος συνάντησης για όλους τους αγρότες. Από εκεί και μετά όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για το που θα πάμε», δήλωσε στο cretapost ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Κρήτης Γ. Ντισπυράκης.

Εκατοντάδες είναι οι αγρότες που αναμένεται να ταξιδέψουν από την Κρήτη στην Αθήνα ωστόσο ο ακριβής αριθμός παραμένει άγνωστος. «Μέχρι στιγμής είναι εκατοντάδες άτομα που θα έρθουν. Η καταμέτρηση θα γίνει στο πλοίο», τόνισε ο Γ. Ντισπυράκης.

Στο πλευρό και αγρότες από όλη την Ελλάδα

Με αγρότες από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρίσει η Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο. Όπως αναφέρει στο cretapost ο κ. Γ. Ντισπυράκης: «Μαζί μας είναι και αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Πελοπόννησο».

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής ενώ οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Συμπαράσταση

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης καθώς και άλλοι φορείς.

Από την Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης μέχρι και τον Εμπορικό Σύλλογο βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντισπυράκης «Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι πολλά δημοτικά καταστήματα της Κρήτης θα είναι κλειστά αύριο που θα γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ακόμα και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου μας ενημέρωσε ότι είναι μαζί μας».

Επίσης στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, Κώστα Καψωμενάκη, αύριο Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.