Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Δυτικό τείχος για να "συνδέσει" τρεις από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Δυτικό τείχος για να "συνδέσει" τρεις από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, θα επισκεφθεί το Δυτικό Τείχος κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στρατηγό McMaster.

Ο στρατηγός McMaster ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το χρονοδιάγραμμα του προέδρου Tραμπ.

"Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει στην Ιερουσαλήμ, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Yad Vashem (μουσείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ). Ο Πρόεδρος θα παραδώσει έπειτα παρατηρήσεις στο Ισραηλινό μουσείο και θα γιορτάσει τη μοναδική ιστορία του Ισραήλ και του Εβραϊκού λαού επαναβεβαιώνοντας τον αδιάσπαστο δεσμό με τον πλησιέστερο σύμμαχό μας στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο McMaster.

"Θα επισκεφθεί την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και θα πει μια προσευχή στο Δυτικό Τείχος", πρόσθεσε στη συνέχεια ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.
Αν οι ανωτέρω πληροφορίες ευσταθούν, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που θα επισκεφθεί το Δυτικό Τείχος. Η επίσκεψή του στον ιερό για τους Εβραίους χώρο φημολογήθηκε, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι σήμερα, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν είχε ανακοινώσει επίσημα το πρόγραμμα του ταξιδιού.

Ωστόσο, ο στρατηγός McMaster τόνισε ότι "κανένας ισραηλινός ηγέτης" δεν θα συνοδεύσει τον Tραμπ στο Δυτικό Τείχος.

"Θα πάει στο Δυτικό Τείχος κυρίως σε σχέση με το θέμα να συνδέσει τρεις από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου... και να τονίσει το θέμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι ενάντια στους εχθρούς όλων των πολιτισμένων ανθρώπων" τόνισε ο McMaster.
Ο Λευκός Οίκος διαχώρισε αργότερα τη θέση του από τα σχόλια του στρατιωτικού συμβούλου.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.